Hoppa till innehåll

Försvarsmaktens sommarturné startar i juni

Försvarsmakten
Utgivningsdatum 12.5.2022 15.09
Pressmeddelande
kuvituskuva, jossa lukee kesäkiertue ja kiertueen solistit ovat esillä

Försvarsmaktens sommarturné syns och hörs på 12 platser runt om i Finland under juni. I programmet för sommarturnén ingår förutom energisk militärmusik en presentation av Försvarsmaktens verksamhet och utrustning.

– Under sommarturnén är Försvarsmakten nära finländarna. Vid planeringen av turnén har vi också beaktat de platser där Försvarsmakten inte har garnisoner. Vi bjuder in alla till en glädjefylld sommarfestival, där man också kan bekanta sid med Försvarsmaktens utrustning och förmåga, säger brigadgeneral Rami Saari, kommandochef vid huvudstabén.

Gratisevenemangen på sommarturnén inkluderar musikutbud som sträcker sig från militärmusik och blues till pop och från rock till soul. Flygvapnets Big Band inleder evenemangen klockan 18 med Heikki Silvennoinen som solist.

Kvällen fortsätter med ett framträdande av Souls of Women-trion. Ensemblen med Emilia Vihanto, Iina Mutikainen och Klaara Koivunen tar med sig soulmusikpärlor från Whitney Houston och The Weather Girls till scenen. Souls of Women-trion ackompanjeras av ett professionellt band som varierar beroende på konsertplats.

Musikdelen av kvällen kröns av Värnpliktsmusikkårens Show Band. Partybandet som består av cirka 20 beväringar har som sin bravur klassiska rockklassiker och going funks, samt dagens mest kända pop- och raphits.

Alla evenemang är kostnadsfria. Varmt välkommen!

  • Klockan 18 Flygvapets Big Band, solist Heikki Silvennoinen 
  • Klockan 19 Souls of Women trio, Gardets Combo/Flottans Big Band/Dragonmusikkårens Big Band/Lapplands Militarärmusikkår Big Band
  • Klockan 20 Värnpliktsmusikkårens Show Band

Turnétider och -platser 

Kolla evenemangsspecifik info på webbplatsen för respektive evenemang. 

Ons 1.6. Tammerfors
Tors 2.6. Åbo
Fre 3.6. Lahtis
Lör 4.6. Helsingfors

Tis 7.6. Joensuu
Ons 8.6. Kuopio
Fre 10.6. Kouvola
Lör 11.6. Villmanstrand

Tis 14.6. Karleby
Ons 15.6. Uleåborg
Fre 17.6. Rovaniemi
Lör 18.6. Kajana

´