Hoppa till innehåll

Kommendören för försvarsmakten till Ungern

Försvarsmakten
Utgivningsdatum 14.10.2024 14.49
Pressmeddelande

Kommendören för försvarsmakten, general Janne Jaakkola deltar i mötet för Europeiska unionens militärkommitté i Budapest i Ungern den 14–15 oktober 2024.

I Europeiska unionens militärkommittés möte deltar befälhavarna för de väpnade styrkorna i EU:s medlemsstater. Vid mötet diskuteras aktuella frågor som gäller säkerhetsläget, krishanteringsoperationer, stödet till Ukraina och utvecklandet av försvarsförmågan. 


Europeiska unionens militära kommitté EUMC, styr det militära genomförandet av politiken för att stärka EU:s gemensamma säkerhets- och försvarspolitik (GSFP). EUMC ger aktuell militär rådgivning och vägledning för att göra EU till en starkare och mer kapabel säkerhetsaktör för sina medlemsstater.

Ordföranden för Europeiska unionens militära kommitté (CEUMC), general Robert Brieger, besökte Finland den 26–28 juni 2024. På programmet stod bland annat besök vid Försörjningsberedskapscentralen, Europeiska kompetenscentret för motverkande av hybridhot Hybrid CoE och Gardesjägarregementet. Läs mer i pressmeddelandet: https://puolustusvoimat.fi/sv/-/natos-militarkommitte-besokte-finland-duplicera-2 
 

´