Hyppää sisältöön

Ympäristövastuu intissä -koulutuspaketti perehdyttää ympäristönsuojeluun

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
Julkaisuajankohta 15.6.2022 10.58
Tiedote
Opetuspaketin tunnuskuva, jossa vihreällä kuvapohjalla hävittäjälentokone, panssarivaunu, merivoimien alus, laturi ja muovipulloja. Kuvan päällä valkoisella teksti Ympäristövastuu intissä.
Ympäristövastuu intissä -opetuspaketin tunnus.

Sotilaan perustaitoihin kuuluu ympäristönsuojelun huomioonottaminen kaikessa toiminnassa. Puolustusvoimien uusi Ympäristövastuu intissä -opetuspaketti perehdyttää varusmiehet, reserviläiset ja henkilökunnan ympäristövastuulliseen toimintaan päivittäisessä palveluksessa.

Osana ympäristövastuuasioiden koulutusta Puolustusvoimat on julkaissut kesäkuussa 2022 Ympäristövastuu intissä -opetuspaketin. Puolustusvoimien ympäristöasiantuntijoiden ja Puolustusvoimien palvelukeskuksen tuottama julkinen paketti on julkaistu PVMoodle-verkko-oppimisympäristössä. Paketti otetaan osaksi varusmiesten alokasjakson koulutusta heinäkuussa palveluksensa aloittavasta saapumiserästä 2/22 alkaen.

Paketti sopii myös ympäristönsuojelun perusasioiden kouluttamiseen reserviläisille, Puolustusvoimien palkatulle henkilöstölle ja Puolustusvoimien kurssien ja oppilaitosten opiskelijoille. Paketti koostuu ympäristövastuun kokonaisuutta, jätteiden lajittelua, voimakoneen huoltoa, tankkauksia sekä toimintaa ympäristövahinkotilanteessa käsittelevistä mikroelokuvista. Lisäksi aineistoon kuuluu lyhyt kertausmateriaali, itseopiskelupaketti ja lajitteluosaamista mittaava Jätepeli. 

Ympäristönsuojelukoulutusta on annettu Puolustusvoimissa eri muodoissa jo useiden vuosikymmenien ajan, ja ympäristönsuojelukoulutuksen opetusmateriaaleja on ollut käytössä 1990-luvulta lähtien. Ympäristövastuu intissä -opetuspaketti päivittää koulutussisällöt ja oppimateriaalit vastaamaan nykyajan ympäristönsuojelun ja oppimisympäristöjen vaatimuksia.

Katso Ympäristövastuu intissä -opetuspaketin ensimmäinen mikroelokuva (Youtube): https://www.youtube.com/watch?v=yNeeYclhHFo

´