Hyppää sisältöön

Sotilaat harjoittelevat ensihoitoa nukella. Kuva Puolustusvoimat.

Ensihoito- ja simulaatiokoulutus

Sotilaslääketieteen keskuksen Ensihoito- ja simulaatiosektori on ensihoidon ja katastrofilääketieteen asiantuntija. Sektori toteuttaa ja kehittää myös kenttäkirurgiaa sekä alan simulaatiokoulutusta.

Ensihoito- ja simulaatiosektori kouluttaa lääkintäreserviupseerikurssilaisia, kriisinhallintajoukkoja ja muita Puolustusvoimien ensihoitoa ja katastrofilääkintää toteuttavia tahoja. Lisäksi sektori antaa koulutusta muille yhteiskunnan turvallisuusstrategian mukaisille Puolustusvoimien yhteistyötahoille kuten poliisille ja sairaanhoitopiireille.

Simulaatiokeskus

Simulaatiokeskuksessa koulutettavien toimintaympäristö luodaan realistiseksi käyttäen erikoisefektejä ja rekvisiittaa. Myös sääolosuhteita ja vuorokaudenaikoja voidaan muunnella.

Potilassimulaattorinuken käsi, jossa on ampumahaava ja verta. Kuva Puolustusvoimat.Hoitaja asettaa ruiskua potilassimulaattorinuken jalkaan. Kuva Puolustusvoimat.

Koulutettavat hoitavat mahdollisimman luonnonmukaisen potilassimulaattorin oireita ja vammoja. Tyypillisimpien sotavammojen ensihoitokoulutuksen ohella simulaatiokeskuksessa annetaan äkillisesti sairastuneen hätätilapotilaan ensi- ja jatkohoidon koulutusta.

´