Hyppää sisältöön

Ruskeita kartonkisia arkistokansioita hyllyssä. Kansioissa lukee esim. ”Henkilöasiakirjat 1956 synt.”. Kuva Puolustusvoimat.

Sotilaslääketieteen arkisto

Sotilaslääketieteen arkiston tehtävänä on asevelvollisten kanta- ja lääkärintarkastuskorttien arkistointi ja tietopalvelu.

Sotilaslääketieteen arkistoon on talletettu seuraavat aineistot:

  • Kanta- ja lääkärintarkastuskortit (vuonna 1950 ja sen jälkeen syntyneiden henkilöiden, tätä aikaisemmin syntyneiden kanta- ja lääkärintarkastuskortit ovat Kansallisarkistossa  
  • Kantakorttien lisälehdet vuodesta 2015 lähtien (aiemmat kantakorttien lisälehdet ovat Kansallisarkistossa)
  • Varusmiespalvelusaikaisia ja kertausharjoituksissa syntyneitä röntgenkuvia
  • Puolustusvoimien työterveyshuollon potilasasiakirjoja
  • Puolustusvoimien palveluksesta vuodesta 2017 lähtien poissiirtyneiden, henkilökuntaan kuuluneiden nimikirjoja (aiemmat nimikirjat ovat Kansallisarkistossa)
  • Lääkintäalan asiakirjoja

Varuskuntien terveysasemilla 2.1.2018 jälkeen syntyvät potilastiedot tallennetaan valtakunnalliseen Kanta-arkistoon, josta omia potilastietojaan pääsee katsomaan Omakanta-palvelussa.

Tietopalvelu

Palvelemme asiakkaita ma - pe klo 8-16.

Tietopalvelu toimii postin, puhelimen ja faksin välityksellä. Arkisto ei tarjoa tutkijasalipalveluita, mutta tarpeen vaatiessa alkuperäiskappaleen lainauspyyntö toteutetaan yhteistyössä aluetoimiston kanssa.

Jotta arkistosta voidaan luovuttaa tietoja, tarvitsemme kirjallisen omakätisesti allekirjoitetun asiakirjatilauksen: asiakirjatilauslomake

Asiakirjatilaukset lähetetään osoitteeseen:

Sotilaslääketieteen arkisto
PL 13
44501 VIITASAARI

Saapuneet asiakirjatilaukset käsitellään kymmenen arkipäivän kuluessa.
 

Arkistokansioita hyllyssä. Kuva Puolustusvoimat.Useita valkoisia arkistohyllyköitä, joissa on kansioita. Kuva Puolustusvoimat.

 

´