Hyppää sisältöön

Vihreään haalariin pukeutunut mekaanikko tutkii Hornet-hävittäjän ohjaamoa. Kuva Puolustusvoimat.

3. Logistiikkarykmentti

3. Logistiikkarykmentti tukee yhtenä Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen kolmesta logistiikkarykmentistä Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen hallintoyksiköitä logistiikan ja huollon järjestelyissä kaikissa valmiustiloissa.

Rykmentti muodostaa yhteistyössä kumppaniensa kanssa Puolustusvoimien logistiikan palveluverkon pohjoisen Suomen alueelle. Sen erityispiirteenä on sotilasilmailun materiaalin täydennys- ja kunnossapitopalveluiden tuottaminen. 

Rykmentti varastoi sotavarustusta, toteuttaa kunnossapitotehtäviä, tukee tarvittaessa joukkoja huollon järjestelyissä, osallistuu virka-avun antamiseen muille viranomaisille ja osallistuu kansainvälisten operaatioiden tarvitseman tuen järjestelyihin. Rykmentin erityispiirteenä on sotilasilmailun materiaalin täydennys- ja kunnossapitopalveluiden tuottaminen.  

3. Logistiikkarykmenttiin kuuluu esikunta, Ilmavoimien varikko, Pohjois-Suomen varasto-osasto ja Pohjois-Suomen turvallisuusyksikkö. Rykmentin esikunta sijaitsee  Tikkakoskella. Rykmentillä on toimipisteitä kuudella paikkakunnalla. Henkilöstöä 3. Logistiikkarykmentissä on noin 260. 
 

 

´