Hyppää sisältöön

Historia

Puolustusvoimien logistiikkalaitos aloitti toimintansa 1.1.2015. Puolustusvoimien joukko-osastorakenteen muutosten ja logistiikkajärjestelmän uudistusten yhteydessä lakkautettiin 31.12.2014 Maavoimien, Merivoimien ja Ilmavoimien materiaalilaitokset, joiden toiminnot organisoitiin Puolustusvoimien logistiikkalaitokseen.

Samassa yhteydessä Logistiikkalaitokseen organisoitiin lisäksi Maavoimien materiaalilaitokseen kuulunut Räjähdekeskus, Hämeen rykmenttiin kuuluneen Huoltokoulun toiminnot sekä Pääesikunnan alaisena laitoksena toiminut Sotilaslääketieteen keskus.

Puolustusvoimien logistiikkalaitokseen Tampereelle siirrettiin toimintoja myös Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen hankeyksiköstä Espoosta ja esikunnasta Jyväskylästä. Myös Merivoimien esikunnasta Turusta siirrettiin toimintoja Puolustusvoimien logistiikkalaitokseen Turkuun ja Tampereelle.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja sen hallintoyksiköt vaalivat lukuisien joukkojen perinteitä puolustusvoimien historian ajalta. Lisätietoa perinnejoukoista löytyy puolustusvoimien Historia ja perinteet -sivustolla.

 

´