Hyppää sisältöön

Logistiikkalaitos tukee yhdysvaltalaisjoukkojen osallistumista harjoitukseen Pohjois-Suomessa

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
Julkaisuajankohta 24.4.2024 7.51
Tiedote
Sotilasjuna sillan alla. Vaunuihin on lastattu panssariajoneuvoja.
Immediate Response -harjoitukseen liittyy yhdysvaltalaisten joukkojen siirtojen ja keskittämisen harjoittelua Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa..

Yhdysvaltain maavoimat osallistuu toukokuussa Suomen maavoimien Northern Forest 24 -harjoitukseen Rovajärvellä. Logistiikkalaitos tukee harjoitusta ja siihen liittyviä logistisia operaatioita.

Yhdysvallat harjoittelee joukkojen nopeaa siirtämistä ja keskittämistä Yhdysvalloista Eurooppaan. Harjoittelu sisältää Yhdysvaltain joukkojen ja kaluston logistisen siirron Norjan ja Ruotsin kautta Suomeen ja niiden poistumisen takaisin kotimaahansa huhti-kesäkuun aikana. Harjoittelun tavoitteena on ylläpitää ja kehittää sotilaallista yhteistoimintakykyä ja suorituskykyä sekä kehittää Suomen, Ruotsin ja Norjan kykyä ottaa vastaan joukkoja Yhdysvalloista.

Puolustusvoimien kevään suurin taisteluharjoitus Northern Forest 24 järjestetään Rovajärvellä 26.-31.5. Harjoitukseen osallistuu liittolaismaiden sotilaita Yhdysvaltojen lisäksi Norjasta. Yhdysvaltalaisia joukkoja osallistuu myös taisteluharjoitusta edeltävään alueelliseen tykistön ampumaharjoitukseen (ALTAH Pohjoinen 24), joka järjestetään samalla alueella 13.-25.5. 

Yhdysvaltalaiset joukot osallistuvat harjoitukseen osana Immediate Response 24 -harjoitusta, joka on osa U.S. Army Europe and African (USAREUR-AF:n) DEFENDER- ja Naton Steadfast Defender -kokonaisuutta.

Puolustusvoimien Logistiikkalaitos tukee Maavoimia edellä mainittuihin harjoituksiin osallistuvien liittolaismaiden joukkojen logistisissa siirroissa sekä toteuttaa joukkojen vastaanoton ja isäntämaatuen järjestelyjä. Yhdysvalloista harjoituksissa on mukana yhteensä noin 2000 sotilasta sekä noin 600 ajoneuvoa. 
 

´