Hyppää sisältöön

Logistiikkalaitos testasi kenttäpostijärjestelmää

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
Julkaisuajankohta 20.12.2023 13.44
Tiedote
Piirretty postikorttikuva, jossa kaksi sotilasta lämmittelee nuotiolla talvisessa metsässä.
Vuoden 2023 kenttäpostitestissä käytettiin erityistä kenttäpostikorttia, jonka on suunnitellut Julius Ulpovaara.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ylläpitää yhdessä Postin kanssa poikkeusolojen kenttäpostijärjestelmää, joka mahdollistaa kotijoukkojen ja taistelijoiden yhteydenpidon silloinkin, kun digitaalisten laitteiden käyttö on turvallisuussyistä mahdotonta. Kenttäpostijärjestelmän toimivuutta testattiin marraskuussa 2023 Rovajärvellä järjestetyn Puukko 23 -harjoituksen yhteydessä.

Kenttäpostijärjestelmä on normaaliolojen postinjakelusta poikkeava poikkeusolojen järjestely, jolla Puolustusvoimien joukkojen ja heidän läheistensä yhteydenpito on mahdollista turvallisesti digitaalisista yhteydenpitovälineistä riippumatta. Vaikka perinteisen kirjepostin määrä varusmiesten ja kotijoukkojen välillä on normaalioloissa vähentynyt, on kenttäposti edelleen merkittävä yhteydenpitokanava poikkeusoloissa, joissa mobiililaitteiden käyttö on turvallisuussyistä rajoitettua.

Kenttäpostijärjestelmää testataan säännöllisesti. Loppuvuodesta 2023 järjestetyssä kenttäpostitestissä kokeilun kohteena oli paketti- ja kirjepostin kulku marraskuussa Rovajärvellä Jääkäriprikaatin Puukko 23 -harjoitukseen osallistuneille joukoille. Testauksessa käytettyjen pakettien koostaminen ja pakkaaminen tapahtui Sotilaskotiliiton toimesta. Pakettien mukana taistelijoille toimitettiin kotiin lähetettäväksi erityinen kenttäpostikortti. Katso video kenttäpostitestauksesta Puolustusvoimien Youtube-kanavalta.

´