Hyppää sisältöön

Korkeakouluharjoittelu avaa näkymän Logistiikkalaitoksen ammatteihin

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
Julkaisuajankohta 4.7.2023 9.38
Tiedote
Korkeakouluharjoittelija Eetu Tiiro työskentelee tietokoneella

Kesäkausi on monille opiskelijoille opintoihin liittyvän harjoittelun suorittamisen aikaa. Eräs heistä on Eetu Tiiro, 23, jolla on käynnissä diplomi-insinööriopintoja tukeva työharjoittelu Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen Järjestelmäkeskuksessa.

Kemistä lähtöisin oleva Tiiro opiskelee neljättä vuotta konetekniikan DI-ohjelmassa Tampereen yliopistossa. Kun opintoja tukevan kuuden kuukauden mittaisen harjoittelun suorittaminen tuli ajankohtaiseksi, löytyi harjoittelupaikka oppiaineen professorin vinkistä Logistiikkalaitoksen Järjestelmäkeskuksen Hankeala- ja projektitoimistosta Tampereelta.

– Olen aiemmin opintojen aikana työskennellyt kesäisin metsäteollisuudessa tuotantotehtävissä, mutta nyt on ollut mielenkiintoista perehtyä tekniikan alan asiantuntijatyöhön ja johtamiseen, Tiiro kertoo.

Järjestelmäkeskus vastaa Puolustusvoimien järjestelmien ja materiaalin teknisen elinjakson hallinnasta, kunnossapidosta sekä hankintatoiminnan teknisestä valmistelusta. Sen palveluksessa työskentelee useita satoja tekniikan alan asiantuntijoita, jotka työskentelevät Puolustusvoimien maa-, meri- ja ilma-sekä johtamisjärjestelmäalan järjestelmien parissa. 

Tiiron harjoitteluun kuuluu tekniikan alan asiantuntijatyöhön ja Puolustusvoimiin tutustumisen lisäksi myös laaja itsenäinen työkokonaisuus hankintatoiminnan parissa.

–  Toimenkuvaani kuuluu hankintoihin liittyvän oppaan päivitys sisällön, kieliasun ja ulkoasun osalta. Työhön liittyy paljon tiedonhankintaa ja vuorovaikutusta asiantuntijoiden kanssa.

Eetu Tiiron harjoittelu alkoi kesäkuussa ja jatkuu joulukuun alkuun asti. Ensivaikutelma Järjestelmäkeskuksesta ja Logistiikkalaitoksesta on ollut myönteinen, vaikka Puolustusvoimat sotilasorganisaationa yritysmaailmasta jonkin verran eroaakin.

– Puolustusvoimat on siviiliyrityksiin verrattuna hyvin hierarkkinen organisaatio, mikä tuo työhön omat ominaispiirteensä.  Alasta kiinnostuneelle se tarjoaa tekniikan alan ammattiin hyvän väylän, sillä apua ja tukea osaamisen kehittämiseen on hyvin tarjolla. Olen myös kuullut, että diplomitöiden ohjaus on Puolustusvoimissa laadukasta, joten tämä voi olla varteenotettava paikka lopputyön tekemiselle. Ja tärkeää on sekin, että harjoittelussa tekemälläni työllä on tarkoitus, Tiiro pohtii.

Puolustusvoimien logistiikkalaitokseen on mahdollista hakeutua korkeakouluharjoitteluun 3-6 kk:n jaksolle Logistiikkalaitoksen esikunnalle osoitetulla sähköpostihakemuksella. Yhteystiedot löydät täältä.

´