Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien ja Patrian kumppanuussopimusta päivitettiin

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
Julkaisuajankohta 31.1.2024 9.16
Tiedote
Virkapukuinen kenraali ja siviiliasuinen toimitusjohtaja katsovat kameraan käsissään sopimuskansiot.
Kenraaliluutnantti Mikko Heiskanen ja Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko. Kuva: Onni Isohella / Ruotuväki

Puolustusteollisuuskonserni Patria osallistuu Puolustusvoimien maa-, meri- ja ilmapuolustuksen järjestelmien teknisen elinkaaren hallintaan ja niiden huoltovarmuuden ylläpitoon normaali- ja poikkeusoloissa. Patrian ja Puolustusvoimien välistä yhteistyösopimusta päivitettiin tammikuussa 2024.

Toistaiseksi voimassa oleva Patrian ja Puolustusvoimien välinen yhteistyösopimus kattaa jo yli satavuotiaan yhteistyön päivitettynä nykyhetkeen. Patria-konserniin kuuluva Patria Aviation Oy on Puolustusvoimien strateginen kumppani. 17. tammikuuta allekirjoitetulla päivityksellä syvennetään yhteistyötä puolustustarviketuotannon ja kunnossapidon osalta.

Sopimuspäivityksessä tarkennettiin laadunvarmistuksen ja materiaalihallinnon menettelyjä sekä päivitettiin kumppanuuden hallinnan rakenteita. Sopimuspäivityksen allekirjoittivat Puolustusvoimien puolesta sotatalouspäällikkö kenraaliluutnantti Mikko Heiskanen ja Puolustusvoimien logistiikkapäällikkö prikaatikenraali Timo Saarinen ja Patrian puolesta toimitusjohtaja Esa Rautalinko  ja Patrian Suomen-divisioonan johtaja Jussi Järvinen.

´