Puolustusvoimien logistiikkalaitos

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on Pääesikunnan alainen tulosyksikkö, joka huolehtii Puolustusvoimien materiaalin hankinnoista, joukkojen, henkilöstön ja järjestelmien toimintakyvystä sekä materiaalin käyttökelpoisuudesta. Logistiikkalaitos omistaa ja huoltaa Puolustusvoimien materiaalin ja vastaa sen teknisestä elinjaksohallinnasta. Puolustusvoimien logistiikkalaitos on Puolustusvoimien normaali- ja poikkeusolojen toiminnan mahdollistaja.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos aloitti toimintansa vuoden 2015 alussa. Logistiikkalaitos toimii noin 40 paikkakunnalla koko Suomen alueella. Laitoksen esikunta sijaitsee Tampereella. Logistiikkalaitoksella on yli 2200 työntekijää, joka on noin viidennes Puolustusvoimien henkilöstöstä. 

Logistiikkalaitoksen hallintoyksiköt ovat esikunta ja siihen kuuluva Logistiikkakoulu, Järjestelmäkeskus, Räjähdekeskus, Sotilaslääketieteen keskus sekä 1., 2. ja 3. Logistiikkarykmentti.

Tiedotteet

31.5.2023
Puolustusvoimien MILjazz-kiertue Tampereella 6. kesäkuuta
Puolustusvoimien logistiikkalaitos
29.5.2023
Sotavammojen hoitoa voi nyt harjoitella virtuaalisesti
Sotilaslääketieteen keskus
15.5.2023
Karelian Lock 23 -taisteluharjoituksessa mitataan joukkojen osaaminen ja suorituskyky
Karjalan lennosto Karjalan prikaati Maasotakoulu Maavoimat Panssariprikaati Pohjois-Karjalan rajavartiosto Porin prikaati Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus Puolustusvoimien logistiikkalaitos